‘Maakt je rug sterker
en weerbaarder

Rugtriatlon

Regelmatig last van je rug? Wat de oorzaak ook is, chronische rugklachten kunnen erg vervelend zijn. Vooral als je constant pijn ervaart. De rugtriatlon is een speciaal ontwikkelde training om de rug sterker te maken en het uithoudingsvermogen van de rug- en buikspieren te vergroten. Het doel van de rugtriatlon is verantwoord sterker en weerbaarder worden, zodat je rugklachten wegblijven.

Rugtriatlon helpt bij deze klachten

Acute rugpijn kan na een aantal behandelingen rug fysiotherapie vaak wel verholpen zijn. En ook chronische rugklachten kan na een periode van behandelen even helemaal weg zijn. Helaas zien we dat de klachten nog te vaak terugkomen. Met de rugtriatlon
 richten we ons op blijvende kwaliteitsverbetering van de rug. De rugtriatlon heeft al effect bij één keer per week trainen.

Rugtriatlon helpt bij:

  • chronische (aanhoudende) rugklachten
  • acute rugpijn (bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of belasting)
  • lage rugpijn

"Met doelgericht behandelen kom je verder"

Sjoerd Bakker
Fysiotherapeut & manueel therapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze rugtriatlon therapeuten

Sjoerd Bakker | Bakker Training Therapie

Sjoerd Bakker

Fysiotherapeut & manueel therapeut
Aagje Duinstra | Bakker Training Therapie

Aagje Duinstra

Fysiotherapeut
Petra Stotz | Bakker Training Therapie

Petra Stosz

Fysiotherapeut, Oncologiefysiotherapeut & oedeemtherapeut
Elaine Reitsema | Bakker Training Therapie

Elaine Reitsema

Fysiotherapeut, sportfysiotherapeut & manueel therapeut
Jillis van der Voort | Bakker Training Therapie

Jillis van der Voort

Fysiotherapeut & manueel therapeut

Wat is rugtriatlon?

Bij de rugtriatlon gaat het om het versterken van bindweefsel; de ‘grondstof’ van de verschillende banden, pezen en kraakbeen in het lichaam. In de praktijk betekent dit dat we de spieren gaan trainen voor het opbouwen van kracht. Dat doen we op een verantwoorde, rustige manier. Zo wordt je rug steeds sterker, waardoor je meer lichamelijke belasting aankunt.

Voordat je begint met je eerste training, krijg je een intake. Aan de hand van jouw specifieke klachten maken we een passende trainingsopbouw. Daarna starten we met de wekelijkse trainingen in groepjes. We trainen met eenvoudige oefenmiddelen, zodat je er zelf thuis gemakkelijk mee door kunt gaan. Volhouden is belangrijk; de trainingsperiode is daarom minimaal zes maanden. Doordat je samen met anderen traint, ben je vaak beter gemotiveerd.

Rustige opbouwen met de rugtriatlon

Voor sporters en volledig gezonde mensen is normale spierkrachttraining prima. Ben je minder actief of heb je specifieke klachten, dan is een andere aanpak vaak beter. Met de rugtriatlon richten we ons op de zwakste schakel in de keten. Hiermee doelen we op het weefsel dat zich maar zeer langzaam kan aanpassen. Dat is dan ook de reden waarom we de rugtriatlon op een rustige manier opbouwen. En waarom dit programma vrij lang duurt.

Soms wordt de rugtriatlon voor een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Daarnaast werken we met FysioFit-abonnementen.

Dat is merkbaar beter

"Dankzij de Rugtriatlon blijvend sterker"

Jan Dijkstra

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens, Hallum en Marrum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.