Sportmassage

Doe je veel aan sport? Dan kunnen je spieren soms overbelast raken. Sportmassage brengt je lichaam weer in balans. Klachten door stress of een verkeerde lichaamshouding? Ook dan kan de sportmasseur je helpen. Een sportmassage werkt ontspannend, zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt spierherstel. Zo kun je gauw weer pijnvrij sporten en bewegen.

Sportmassage helpt bij deze klachten

Bij een massage worden de spieren gemasseerd. Dit stimuleert de stofwisseling en zorgt ervoor dat de spier weer teruggaat naar zijn oorspronkelijke spierspanning. Masseren helpt goed bij spierpijn en overbelaste spieren. Daarnaast heeft het een ontspannende werking op het hele lichaam. De sportmasseur kan je spieren vóór of na een sportprestatie masseren. Voorafgaand een sportmassage nemen, helpt je om na de inspanning sneller te herstellen. Neem je regelmatig sportmassage, dan heb je minder snel kans om een blessure op te lopen.

Sportmassage kan helpen bij:

  • spierpijn door overbelasting
  • sportblessures en het voorkomen hiervan
  • verminderen van verkrampte spieren
  • pijn en/of stijfheid in rug, nek of schouders
  • klachten door een verkeerde (werk)houding
  • vermoeidheidsklachten
  • ter ontspanning (bijv. bij stress)

"Sportmassage voor sneller herstel en voorkomen van blessures"

Maria Sterk
Sportinstructeur & Sportmasseusse

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze sportmasseusse

Maria Sterk

Sportinstructeur & Sportmasseusse

Wat is sportmassage?

De sportmasseur gebruikt diepe, langzame massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren. Deze bewegingen stimuleren het spierherstel en zorgen ervoor dat spanning en stress uit het lichaam vloeien. Sportmassage vóór het sporten zorgt voor een goede doorbloeding van de spieren, en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Sportmassage na het sporten helpt bij het afvoeren van pijn, vocht en afvalstoffen uit de spieren, en maakt deze weer soepel.

Medical taping als aanvulling

Pijnlijke enkel of schouder maar je wilt toch sporten? Naast een sportmassage kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld medical taping. Het mooie aan medical tape is dat je gewoon vrij kunt bewegen, sporten, douchen en zwemmen. Of je nu kiest voor sportmassage, medical taping of een combinatie van beide: de sportmasseur weet welke techniek het beste kan worden ingezet.

Op zoek naar een sportmasseur of praktijk voor sportmassage in Friesland of in de nabije omgeving van Leeuwarden? Wij hebben locaties in Stiens, Hallum en Marrum. Bel ons gerust voor het maken van een afspraak.

Onze sportmasseur Maria Sterk is aangesloten bij NGS, de brancheorganisatie voor sport & wellnessmassage.

Dat is merkbaar beter

Maria scheelt mij veel pijn aan rug en schouders. Zeer vakkundig en ook nog ontzettend aardig. Wat wil je nog...

Lees verder

"Zeer vakkundige sportmassage en ook nog ontzettend aardig"

Ingrid Blekman

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens, Hallum en Marrum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.