Redcord balanstraining

Heb je last van chronische pijn? Zit je met een sportblessure waar je maar niet vanaf komt? Wanneer je niet op een ‘gezonde’ manier beweegt, kan je lichaam overbelast of minder belastbaar raken. Redcord balanstraining herstelt de spierbalans bij acute, terugkerende en chronische klachten. Al na een aantal balanstrainingen zul je het verschil voelen.

Redcord balanstraining helpt bij deze klachten

Balanstraining is gericht op het verbeteren en gebruik van buik- en rugspieren. Bij redcord balanstraining zoekt de oefentherapeut naar de balans tussen aanspanning en ontspanning van de spieren. Het doel: efficiënt spiergebruik. Redcord stabiliteitstraining kan voor elk niveau worden aangepast en is daarom geschikt voor iedereen.

Redcord balanstraining helpt je bij:

  • klachten door overbelasting
  • (sport)blessures
  • hoofdpijn
  • fibromyalgie
  • reumatische klachten
  • gewrichtsklachten aan enkel, knie, heup, bekken, rug, nek-/schoudergordel
  • scoliose
  • chronische klachten

"Mensen in beweging brengen"

Winda Rienks
Cesar-Mensendieck therapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze redcord balanstraining therapeut

Winda Rienks | Bakker Training Therapie

Winda Rienks

Cesar-Mensendieck therapeut

Wat is redcord balanstraining?

Redcord is gericht op balans, houding en coördinatie, in combinatie met krachtoefeningen.
Tijdens de balanstraining gebruikt de oefentherapeut een ophangsysteem met banden, koord en elastieken. Dit systeem regelt de belasting van de spieren tijdens de oefening. We activeren hiermee de spieren die tijdens een bepaalde houding of beweging niet goed meedoen. Overbelaste spieren worden juist meer ontspannen. Zo ontstaat een betere balans en verbetert de coördinatie van spieren.

Toepassen in je dagelijkse leven

De volgende stap in de stabiliteitstraining is om de verbeterde situatie toe te passen in je dagelijkse houdingen en bewegingen. We besteden daarom veel aandacht aan de verbetering van hoe je beweegt gedurende een gemiddelde dag. Dat doen we door te oefenen met veel voorkomende houdingen en bewegingen zoals zitten, staan, lopen en tillen. Vaak gebruiken we hier een Swiss Ball bij. Dit zijn grote fitnessballen waarop je evenwicht- en balansoefeningen kunt doen. Door de vele instellingen oefen je altijd op maat; van licht naar zwaar en in diverse houdingen.

Oefeningen en materialen

Tijdens de training doen we verschillende grondoefeningen met de nadruk op ontspanning, ademhaling, het versterken van buik en rug, souplesse, betere coördinatie, stabiliteit en balans. We gebruiken hier, naast de Swiss Ball, soms ook materialen zoals Dynabands en yogaballen.

Dat is merkbaar beter

"Zoeken naar de balans in mijn lichaam"

Gelske van Werkhoven

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens, Hallum en Marrum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.