Gezond en fit ouder worden & Valpreventie

“Gymnastiek voor lichaam en geest is hét recept om gezond en fit ouder te worden”, aldus Prof. dr. Erik Scherder. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan gezond en fit ouder worden en het voorkomen van vallen bij ouderen. Een heel belangrijk onderwerp, want valpreventie kan zoveel meer gezondheidswinst opleveren; een verbeterd evenwicht en spierkracht, een goede algemene conditie en het veilig en vertrouwd voelen met uw lichaam. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner en draagt bij aan het zo lang mogelijk zelfstandig dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Valpreventietraining kan individueel onder begeleiding van een fysiotherapeut in de praktijk bij Bakker Training Therapie of in groepsverband.

Samen In Balans project in de Gemeente Leeuwarden
Een samenwerkingsverband van Bakker Training Therapie, welzijnsorganisatie Amaryllis en de Gemeente Leeuwarden maakt het mogelijk om op meerdere plaatsen in de gemeente geschoolde trainers in te zetten voor de valpreventietraining In Balans. De trainingbestaat uit een informatiebijeenkomst en 10 wekelijkse trainingsbijeenkomsten. Bent u nieuwsgierig wat de valpreventietraining inhoudt? Kom naar de informatiebijeenkomst.

Wilt u ook zo lang mogelijk zelfstandig en zeker op de been blijven? Dan kan de training In Balans daar aan bijdragen. Bovendien leert u nieuwe mensen kennen. Als u denkt dat deze training waardevol kan zijn voor uzelf, een naaste of bekende, bespreek dit dan met elkaar en kom naar de informatiebijeenkomst.
Een aantal zorgverzekeraars vergoedt de valpreventietraining In Balans (deels) vanuit de aanvullende verzekering.

Informatiebijeenkomst. Wanneer en waar?
Stiens: woensdag 15 februari 2023, 15.00-16.00 uur in Gezondheidscentrum Stiens. U bent van harte welkom, opgave is niet nodig. Het is gratis en vrijblijvend. 
T.z.t. zullen er ook een informatiebijeenkomsten georganiseerd worden in Britsum, Jelsum/Cornjum, Oude Leije en Hijum/Finkum.  

Wilt u dat deze training ook in uw dorp of wijk wordt gegeven in Gemeente Leeuwarden? Neem dan contact met Christel van Hoorn van welzijnsorganisatie Amaryllis (tel. 0622163085 of mail naar c.vanhoorn@amaryllisleeuwarden.nl).

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.