‘Voor iedere persoon
een andere aanpak

Knie

Knieklachten? Bij kniepijn denken we al snel aan blessures ontstaan tijdens het sporten. Denk aan een verkeerde, plotselinge beweging waardoor je kniebanden kunnen scheuren.
Toch ontstaan de meeste klachten langzaam, door overbelasting van de knie. Kniepijn komt veel voor, vooral pijn aan de voorkant van de knie. Fysiotherapie kan helpen bij de behandeling van jouw knieklachten. Je kunt bij ons ook terecht voor revalidatie na een knieoperatie. Onze fysiotherapeut werkt samen met jou aan je herstel.

Soorten kniepijn

De meeste knieklachten worden veroorzaakt door overbelasting of verkeerd gebruik tijdens het sporten of in het dagelijks leven. We maken hierbij onderscheid tussen acute en niet-acute knieblessures. Voorbeelden van acute knieblessures zijn: kneuzingen, kruisbandblessure, meniscusblessure, kniebandblessure. Deze blessures kunnen ervoor zorgen dat je lang niet kan sporten. Niet-acute knieblessures zijn klachten rond de knieschijf of de kniepees, meniscusklachten en artrose (slijtage). Artrose in de knie kan een stijf en pijnlijk gevoel geven, waardoor opstaan en lopen moeilijker wordt.

Andere klachten die je bij kniepijn kunt ervaren:

 • Pijn/stijfheid in knie of knieschijf (meniscus)
 • Krachtverlies
 • Uitstralende pijn
 • Beperking in bewegen
Je pijnklacht

Zo ontstaan knieklachten

Meestal is overbelasting of verkeerd gebruik van de knie de oorzaak van knieklachten. In andere gevallen is de pijn spontaan gekomen, zoals bij een beweging die je niet vaak maakt. Knieblessures komen veel voor bij voetbal. Niet alleen omdat het een contactsport is, maar ook vanwege de snelle bewegingen die worden gemaakt.

Andere oorzaken van knieklachten kunnen zijn:

 • Letsel aan knieband of meniscus
 • Sportblessure
 • Verkeerde beweging gemaakt
 • Gevallen
 • Artrose (slijtage)
 • Lopersknie (pijn aan buitenzijde knie)
 • Bakerse cyste (zwelling in de knieholte)
Onze therapiën

De behandeling van knieklachten

Voordat we beginnen met de behandeling, brengen we je klacht in beeld. Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten? Dan is de oorzaak snel duidelijk. Soms is het lastig de oorzaak te achterhalen. Vaak kunnen we die met behulp van echografie alsnog opsporen. Zodra we weten wat de oorzaak van je klachten is, stelt de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op. Stijve knie? Dan richten we ons op het weer in beweging krijgen van het kniegewricht. Voelt het gewricht instabiel? Dan gaan we aan de slag met het verbeteren van de stabiliteit. Omdat knieklachten zo divers zijn, geldt voor iedere persoon een andere aanpak. Deze kan naast fysiotherapie, aangevuld worden met andere therapieën en behandelingen zoals medical taping. Naast het verminderen van de pijn en herstel van je knieblessure, richten we ons op het voorkomen van nieuwe klachten.

Wij werken samen met orthopeden en artsen om zo een hoge kwaliteit van zorg te kunnen bieden. We werken onder andere samen met orthopeden en specialisten van verschillende ziekenhuizen en Orthoparc. Wanneer het revalidatieproces bijvoorbeeld niet goed verloopt, zijn er korte lijntjes voor overleg tussen de gespecialiseerde artsen.

Onze trainingen
Stephanie Fictorie | Bakker Training Therapie

"Het maximale eruit halen, wat je doel ook is"

Stephanie Fictorie, Fysiotherapeut & MSc. sportfysiotherapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze therapeuten

Stephanie Fictorie | Bakker Training Therapie

Stephanie Fictorie

Fysiotherapeut & MSc. sportfysiotherapeut
Stan Kleinhuis | Bakker Training Therapie

Stan Kleinhuis

Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut
Elaine Reitsema | Bakker Training Therapie

Elaine Reitsema

Fysiotherapeut, MSc. sportfysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut
Jillis van der Voort | Bakker Training Therapie

Jillis van der Voort

Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut
Petra Stotz | Bakker Training Therapie

Petra Stosz

Fysiotherapeut, Oncologiefysiotherapeut & oedeemtherapeut
Aagje Duinstra | Bakker Training Therapie

Aagje Duinstra

Fysiotherapeut

Jitze Krol

Fysiotherapeut, Geriatrie fysiotherapie i.o.

Cyprian Szczesik

Fysiotherapeut

Leon Fennema

Fysiotherapeut & handtherapeut

“Voor elke klacht een deskundige behandeling”

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.