Hartrevalidatie

Onder behandeling voor hartklachten? Ben je gedotterd? Of heb je een hartoperatie gehad? Verantwoord bewegen is belangrijk voor een sneller en veilig herstel. Fysiotherapie in de vorm van hartrevalidatie kan je daarbij helpen, en vermindert ook het risico op nieuwe aandoeningen. Vind je het spannend om je dagelijkse activiteiten op te pakken? Hartrevalidatie therapie geeft je weer vertrouwen in je lichaam.

Hartrevalidatie helpt bij deze klachten

Samen met de fysiotherapeut maak je een persoonlijk behandelplan, passend bij jouw situatie en doelen. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal revalidatieprogramma na een hartoperatie. Om jou de beste zorg te kunnen bieden, werken we tijdens de hartrevalidatie therapie samen met andere zorgverleners.

Hartrevalidatie kan je helpen bij:

  • herstel na dotteren
  • revalideren na een hartinfarct
  • herstel na een openhartoperatie
  • het oppakken van de dagelijkse activiteiten (werk, sport, hobby)
  • vertrouwen terugkrijgen in je lichaam

"Samen werken we aan het herstel"

Aagje Duinstra
Fysiotherapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze hartrevalidatie therapeuten

Leon Fennema

Fysiotherapeut & handtherapeut
Aagje Duinstra | Bakker Training Therapie

Aagje Duinstra

Fysiotherapeut
Petra Stotz | Bakker Training Therapie

Petra Stosz

Fysiotherapeut, Oncologiefysiotherapeut & oedeemtherapeut
Stan Kleinhuis | Bakker Training Therapie

Stan Kleinhuis

Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Wat is hartrevalidatie?

Bij hartrevalidatie therapie werken we op een veilige en verantwoorde manier aan jouw herstel. Je wordt hierin begeleid door een team van specialisten op het gebied van hartproblemen. Naast een fysiotherapeut zijn dat bijvoorbeeld een cardioloog, verpleegkundige, diëtist en psycholoog. Samen gaan we aan de slag met jouw persoonlijke beweegprogramma. Daarnaast krijg je voorlichting, adviezen en tips voor het ontwikkelen van een ‘gezonde’ leefstijl. Alles gericht op het verbeteren van je conditie, zodat de kans op een terugval of nieuwe hartproblemen kleiner wordt.

Voor wie is hartrevalidatie?

Hartrevalidatie is voor iedereen die kort geleden is behandeld voor een hartaandoening zoals een hartinfarct of een hartritmestoornis, en voor mensen die een hartoperatie hebben gehad. Ook als je al langer geleden behandeld bent, kun je nog starten met een hartrevalidatieprogramma.

Hartrevalidatie kan echt helpen. Je hebt daarna minder kans op nieuwe hartproblemen en krijgt meer vertrouwen in je lichaam. Daarnaast leer je omgaan met de gevolgen van de aandoening. Voel je je als naaste van een hartpatiënt onzeker, machteloos of somber? Hartrevalidatie is zinvol voor de patiënt, maar ook als naaste kun je er zeker baat bij hebben. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Dat is merkbaar beter

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.