Revalidatie na COVID-19

Last van kortademigheid? Benauwdheidsklachten? Snel moe? Het coronavirus kan veel invloed hebben op je algehele conditie. En helaas kunnen de klachten – ook nadat je COVID-19 hebt gehad – lang aanhouden. Snel starten met je herstel is daarom erg belangrijk. Met onze COVID-19 revalidatie begeleiden we je hierbij. Het streven is dat jij je dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken.

COVID-19 revalidatie helpt bij deze klachten

Je wilt graag zo snel mogelijk herstellen na corona. Dat is precies waar we ons met fysiotherapie tijdens de corona revalidatie op richten. De fysiotherapeut maakt een beweegprogramma voor je, helemaal aangepast op jouw situatie. Dit doet hij op basis van jouw doelen en wat voor jou mogelijk is. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen, werken we samen met andere specialisten zoals de ademtherapeut. Daarnaast houdt de fysiotherapeut ook je huisarts op de hoogte van de voortgang van je herstel na corona.

Fysiotherapie tijdens de corona revalidatie kan je helpen bij:

  • kortademigheid
  • benauwdheidsklachten
  • conditie- en/of krachtverlies
  • aanhoudende vermoeidheid
  • verminderde longcapaciteit
  • verminderde ademspierkracht
  • pijn en/of stijfheid aan de gewrichten

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze COVID-19 revalidatie therapeuten

Aagje Duinstra | Bakker Training Therapie

Aagje Duinstra

Fysiotherapeut
Petra Stotz | Bakker Training Therapie

Petra Stosz

Fysiotherapeut, Oncologiefysiotherapeut & oedeemtherapeut
Stan Kleinhuis | Bakker Training Therapie

Stan Kleinhuis

Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Wat betekent COVID-19 revalidatie?

Soms ben je door het hebben van het coronavirus lang niet actief geweest. Ook kun je nadat je corona hebt gehad, last blijven houden van bepaalde klachten. COVID-19 revalidatie ondersteunt je op meerdere manieren bij je herstel. Samen met de fysiotherapeut werk je tijdens de COVID-19 fysio onder andere aan: het verbeteren van je conditie en kracht, en het verminderen van de vermoeidheid.

Herstellen na corona

Er is nog te weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de langetermijngevolgen van corona. Toch waarschuwen longartsen, huisartsen en fysiotherapeuten dat COVID-19 nog maanden na de infectie voor aanhoudende klachten kan zorgen. Hoe lang het duurt voordat je hersteld bent van het coronavirus, verschilt per persoon. Sommige mensen ervaren alleen verkoudheidsklachten en herstellen binnen een paar dagen. Anderen blijven lang – vele weken- (verkoudheids)klachten houden. Ben je vanwege COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen, dan heb je over het algemeen meer tijd nodig om te herstellen. Dit hangt ook af van onder andere je algehele gezondheid.

COVID-19 revalidatie is bedoeld voor mensen die het coronavirus hebben gehad en nog steeds last hebben van bepaalde klachten.

Dat is merkbaar beter

"Begeleid en coachend opbouwen naar mijn 'oude' conditie"

Mevrouw Woudstra

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.