Beweegprogramma

Heb je een chronische ziekte of andere aandoening waardoor bewegen en in beweging blijven lastig is? Dat is vervelend genoeg. Toch is het belangrijk om te blijven bewegen. Als je niet oppast beweeg je steeds minder, en word je uiteindelijk ook minder fit. En dan worden de normale, dagelijkse activiteiten echt een hele opgave. Met een persoonlijk beweegprogramma leer je hoe je aan je gezondheid kunt werken.

Beweegprogramma helpt bij deze klachten

Voor het samenstellen van een beweegprogramma, krijg je eerst een intake. Samen met je fysiotherapeut bepaal je jouw doelen, aangepast op wat mogelijk is in jouw situatie. Op basis daarvan krijg je een op maat gemaakt beweegprogramma waar je mee aan de slag gaat. Na zes en na twaalf weken worden je doelen met je besproken.

De fysiotherapeut kan een beweegprogramma inzetten bij:

  • oncologie
  • COPD (stadium I en II van de GOLD classificatie voor COPD)
  • diabetes type 2
  • fibromyalgie

"Jouw persoonlijke doelstelling, mijn coachende begeleiding"

Petra Stosz
Fysiotherapeut, Oncologiefysiotherapeut & oedeemtherapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze beweegprogramma therapeuten

Petra Stotz | Bakker Training Therapie

Petra Stosz

Fysiotherapeut, Oncologiefysiotherapeut & oedeemtherapeut
Aagje Duinstra | Bakker Training Therapie

Aagje Duinstra

Fysiotherapeut

Wat is het doel van een beweegprogramma?

Kamp je met COPD, diabetes type 2 of ben je oncologie patiënt en denk je dat een beweegprogramma iets voor jou kan zijn? Voldoende bewegen is altijd verstandig, en soms ook hard nodig voor het verbeteren van je gezondheid. Het doel van een beweegprogramma is dan ook om je te leren dagelijks voldoende te bewegen en vooral: om dat te blijven doen. Om je doelen te bereiken train je wekelijks één of twee keer per week samen met de fysiotherapeut. Het hele beweegprogramma duurt drie tot twaalf maanden.

Interactieve voorlichtingsbijeenkomsten

Bij onze beweegprogramma’s horen voorlichtingsbijeenkomsten. Deze zijn interactief: je luistert niet alleen, je mag ook meedoen en meepraten. Specialisten, artsen, verpleegkundigen, gedragstherapeuten en diëtisten leggen op een begrijpelijke manier uit hoe het zit met jouw aandoening, en wat je er zelf aan kunt doen.

Heb je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan vergoedt je zorgverzekeraar mogelijk (een deel van) de kosten van een beweegprogramma. Informeer van tevoren bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. NB: om in aanmerking te komen voor een vergoeding heb je een verwijzing nodig van een huisarts.

Dat is merkbaar beter

"Een stok achter de deur werkt heel goed voor mij"

Mevrouw van der Wal

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.