Shiatsumassage

Slaap je onrustig, last van stress, gauw moe? Bij shiatsu kijken we naar de geestelijke én lichamelijke oorzaak van deze klachten. Regelmatig een shiatsumassage nemen, helpt bij het verminderen en voorkomen ervan. Het werkt ook ontspannend. Vaak merk je dat al na een eerste behandeling. Shiatsutherapie is een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Overleg daarom vóór een shiatsu massage altijd eerst met je huisarts.

Shiatsumassage helpt bij deze klachten

Bij shiatsu draait het om het vinden van de juiste balans tussen lichaam en geest. Voor een eerste shiatsubehandeling bespreek je met de shiatsutherapeut je klachten, wensen en verwachtingen. Daarna maak je samen een behandelplan.

De shiatsutherapeut kan je helpen bij:

  • klachten aan rug, nek, schouders
  • lichamelijke en geestelijke klachten door een burn-out
  • hoofdpijn en migraine
  • oververmoeidheid en slaapproblemen
  • chronische klachten (pijn, uitstraling, uitval, spierspanning, overbelasting)
  • het opsporen van afwijkingen in het lichaam
  • het voorkomen en optreden van ziekte

"Massage voor balans en reflectie"

Marjan Tromp
Shiatsu masseuse

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze shiatsutherapeut

Marjan Tromp

Shiatsu masseuse

Wat is shiatsumassage?

Shiatsu is een vorm van massage waarbij de shiatsutherapeut draaiende bewegingen maakt met zijn duimen, vingers, handpalmen, ellebogen en soms ook de knieën. Shiatsumassage is als een gezondheidsbarometer: elke toepassing van druk brengt een diagnose met zich mee. Handen kunnen namelijk het verschil in huidtemperatuur en stijfheid van de spieren signaleren.

Zo werkt shiatsu therapie

Een massage van het hele lichaam of alleen een massage van hoofd en handen: je geeft zelf aan wat je prettig vindt. Je keuze hangt ook af van waar in het lichaam de klachten zich bevinden, en in welke behandelfase je zit. Een shiatsumassage duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten. Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen? Onze shiatsutherapeut kan de massage ook bij je thuis geven.

Massage bij kanker

Wanneer er kanker bij je wordt geconstateerd, kom je al gauw in een medische achtbaan terecht. Meestal zijn de behandelingen grotendeels gericht op de ziekte, niet zozeer op de mens. Massage doet dat wel. Uit onderzoek blijkt dat mensen met kanker hier vaak baat bij hebben. Massage werkt ontspannend, zowel lichamelijk als geestelijk. Het geeft je een moment van positieve en liefdevolle aandacht voor je lichaam.

Kwaliteit van leven verbeteren

Massage geneest de ziekte niet, maar verbetert de kwaliteit van leven. Het ondersteunt het herstel van lichaam en geest. Het kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, stress en depressie verminderen. Daarnaast verbetert massage de conditie van de spieren, voert afvalstoffen af en heft blokkades op. Het kan daarom ook een goede aanvulling op conditietraining zijn.

Op zoek naar een praktijk voor shiatsu therapie in Friesland of in de nabije omgeving van Leeuwarden? Wij hebben locaties in Stiens en Hallum. Bel gerust voor het maken van een afspraak.

Dat is merkbaar beter

Marjan is professioneel in haar vakgebied. De massages bieden mij balans en...

Lees verder

"De shiatsu massages bieden mij balans en ontspanning"

Erik Oomen

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.