Schouderfysiotherapie

Geregeld schouderpijn? Een schouderblessure opgelopen door een val of tijdens het sporten? Vervelend want een pijnlijke schouder kan je flink beperken in je dagelijkse leven. Misschien denk je dat de klachten vanzelf overgaan. Helaas is dit in de meeste gevallen niet zo. Schouderfysiotherapie vermindert en/of verhelpt schouderklachten.

Schouderfysiotherapie helpt bij deze klachten

De schouder is een ingewikkeld gewricht. Hierdoor kan schouderpijn verschillende oorzaken hebben. Samen met de schouderfysiotherapeut onderzoek je jouw klacht. Alles is daarbij gericht op een voor jou passende behandeling. Of het nu gaat om schouder- en nekklachten, een slijmbeursontsteking aan de schouder, een peesontsteking of na een schouderoperatie: met de juiste schouder fysiotherapie oefeningen kan de schouder specialist je helpen.

Schouderfysiotherapie helpt je bij:

  • langdurige schouderklachten zoals een slijmbeursontsteking, peesontsteking, instabiliteit of inklemming (pijn en beperkt de schouder kunnen bewegen)
  • acute schouderblessures zoals de schouder uit de kom
  • overbelasting van de schouder
  • schouderpijn met uitstraling naar de nek of arm(en)
  • frozen shoulder
  • revalidatie na een een botbreuk en/of schouderoperatie

"Vertrouwen is de basis voor herstel"

Elaine Reitsema
Fysiotherapeut, MSc. sportfysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze schouderfysiotherapeuten

Jillis van der Voort | Bakker Training Therapie

Jillis van der Voort

Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut
Elaine Reitsema | Bakker Training Therapie

Elaine Reitsema

Fysiotherapeut, MSc. sportfysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Wat is schouderfysiotherapie?

Schouder fysio begint met het vaststellen van de oorzaak van je klacht. De schouderfysiotherapeut bekijkt de schouder daarbij vanuit verschillende invalshoeken. Vaak speelt houding een belangrijke rol. Nekklachten kunnen bijvoorbeeld ook vanuit de schouder komen, of andersom. We hebben daarom korte lijnen met andere specialisten zoals orthopedisch chirurgen en traumatologen. Zo kunnen we jou de juiste behandeling geven. Misschien ben je onlangs geopereerd aan je schouder of nog onder behandeling van een specialist? Ook dan kan fysiotherapie bij een schouderspecialist van meerwaarde zijn.

Schouderpijn komt veel voor

De schouder is het meest flexibele en daarmee het meest complexe gewricht van het menselijk lichaam. Niet voor niets is schouderpijn de derde meest voorkomende aandoening waarvoor mensen bij de fysiotherapeut komen. Naast pijn, kunnen schouderklachten je ook flink beperken in het bewegen en je dagelijkse activiteiten. Door de complexiteit van het schoudergewricht kunnen klachten verschillende oorzaken hebben. Onze fysiotherapeuten zijn getraind om samen met jou het probleem goed te onderzoeken, te analyseren en een passende behandeling te geven.

Bakker Training | Therapie is aangesloten bij Schoudernetwerk Nederland; een landelijke koepel voor regionale schoudernetwerken van fysiotherapie praktijken.

Dat is merkbaar beter

"Tuinieren, tennissen, biljarten met dank aan de schouderfysio"

Gerrit De Haan

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.