Snel de oorzaak van
je klachten weten”

Echografie

Pijn aan de pezen, spieren of gewrichtsbanden en geen idee waar dit door komt? Of heb je al van alles aan gedaan om van de klachten af te komen? Met een echo kan de fysiotherapeut snel en duidelijk de oorzaak van je pijnklachten bepalen. Echografie helpt ons bij het maken van een goed behandelplan, waardoor jij snel weer klachtenvrij bent.

Echografie wordt gebruikt bij deze klachten

Of het nu gaat om een echo van je schouder, knie, voet of elleboog: echografie kan dé uitkomst bieden bij de uiteindelijke behandeling van jouw klachten. Na een echo bespreekt de fysiotherapeut de uitslag direct met je. Daarna maken jullie samen een behandelplan op maat.

De fysiotherapeut kan echografie inzetten bij:

  • een spierblessure
  • een peesblessure (zoals een gescheurde pees of verkalking)
  • een slijmbeursontsteking
  • verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden
  • onderzoek naar cystes

"Samen zorg besteden aan een gezond leven"

Jillis van der Voort
Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze echografie therapeut

Jillis van der Voort | Bakker Training Therapie

Jillis van der Voort

Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Wat is echografie?

Echografie is geen fysiotherapie en dus geen behandeling op zich. Je kunt het zien als een aanvullend onderzoek. In de fysio gebruiken we de echo als middel om de oorzaak van jouw pijnklacht te vinden. Tijdens een echografie brengen we spieren, kapsels, pezen, banden, bloedvaten en zenuwen in beeld. Ter vergelijking: op een röntgenfoto zijn deze niet of nauwelijks zichtbaar. Met de echo probeert de fysiotherapeut zijn vermoedens over de oorzaak van je klacht te bevestigen. Hij maakt de echo op basis van een eerder gemaakt intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. Op basis van al deze informatie stelt hij een diagnose en vervolgens een behandelplan.

Echografie werkt met geluidsgolven die je niet hoort. Bij het maken van de echo gaat de fysiotherapeut met een echokop met gel erop over het lichaamsdeel waar je klachten hebt. Je ziet het onderzochte gebied in zwart-wit terug op een beeldscherm. Zo kun je op een echo goed zien of een pees in bijvoorbeeld de schouder, ontstoken is. Op deze manier kunnen we vooral de zogenaamde weke delen zoals de pezen in en rondom de schouder, goed zichtbaar maken.

Het hele onderzoek duurt maximaal een half uur, doet geen pijn en is niet schadelijk voor je lichaam.

Voor echografie heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Het is onderdeel van je fysiotherapiebehandeling en gaat dus niet ten koste van je eigen risico.

Dat is merkbaar beter

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.