“Kijken naar jouw
lichaam als geheel

Oefentherapie Mensendieck-Cesar

Of je nou loopt, bukt of tilt: bewegen doe je de hele dag. Maar misschien niet altijd op de juiste manier. Je kunt dan last krijgen van rug, nek, schouders of gewrichten. Ook een verkeerde lichaamshouding en bepaalde afwijkingen of ziekten kunnen de oorzaak zijn. Oefentherapie Mensendieck/Cesar is gericht op het verhelpen, verminderen en voorkomen van deze klachten. 

Oefentherapie helpt bij deze klachten

Kleine veranderingen in je houding en dagelijkse bewegingen kunnen grote gevolgen hebben voor langdurige pijnklachten. Met oefentherapie Mensendieck richten we ons op verbetering van je klachten, zodat deze op de lange termijn wegblijven. De oefentherapeut Mensendieck/Cesar onderzoekt jouw leefstijl, je thuis- en werksituatie, je lichaamshouding en hoe jij beweegt in je dagelijkse activiteiten. Samen maak je een behandelplan waarbij gezond (leren) bewegen centraal staat.

Oefentherapie helpt je bij:

  • klachten aan bekken, rug, nek, heup, knie-enkel-voet, arm-schouder, pols
  • artrose
  • multiple sclerose (MS)
  • hoofdpijn
  • de ziekte van Bechterew
  • houdingsklachten (ook bij jeugdigen)
  • stijfheid en klachten door het ouder worden
  • klachten aan bekken en/of rug tijdens de zwangerschap
  • scoliose
  • ademhalingsklachten (hyperventilatie, restklachten COVID-19)

"Mensen leren beter bewegen"

Anne van Bruggen
Mensendieck-Cesar therapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze oefentherapeut Mensendieck/Cesar

Anne van Bruggen

Mensendieck-Cesar therapeut

Wat is Mensendieck/Cesar therapie?

Oefentherapie Mensendieck/Cesar gaat uit van de holistische benadering. Dat betekent dat de oefentherapeut naar de klacht kijkt, maar ook naar het lichaam als geheel. Bij oefentherapie Mensendieck/Cesar kijken we naar je algehele leefstijl, je hele houding en de manier waarop je beweegt. Je krijgt op maat gemaakte oefeningen waarmee je anders en beter leert bewegen. Hierdoor kunnen klachten worden genezen en voorkomen. 

De oorsprong van Cesar en Mensendieck

Mensendieck therapie werd in 1895 ontwikkeld door de Amerikaanse oefentherapeut Bess Mensendieck. Bess’ missie was om vrouwen uit die strakke korsetten te krijgen én toch een mooie houding te behouden. Al gauw bleek dat haar oefentherapie ook effect had op het verminderen van lichamelijke klachten. Ze begon anderen hierin op te leiden. Eén van haar leerlingen was Marie Cesar, die wat ‘verbeterpuntjes’ bedacht: volgens haar zouden de oefeningen in een bepaald ritme moeten worden uitgevoerd. Daarnaast deed ze de oefeningen voor. Marie Cesar richtte uiteindelijk haar eigen opleiding voor Cesar therapie op.

Op zoek naar een praktijk voor oefentherapie in Stiens (nabij Leeuwarden) of Hallum? Bel ons gerust voor het maken van een afspraak op één van deze locaties.

Dat is merkbaar beter

"Mensen gezond, efficient en natuurlijk leren bewegen"

Dhr. Ebbens

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.