Kinder-manueel therapie

Manuele therapie bij kinderen / baby’s kan veel problemen voorkómen. Heeft je baby een asymmetrische houding of een voorkeurshouding van de nek? HCFS kan hiervan een oorzaak zijn. Dit kan voor ongemak zorgen en het natuurlijke groeiproces verstoren. Een hoog cervicale functiestoornis is in slechts een paar behandelingen te verhelpen.

Kinder-manueel therapie

Kinder-manueeltherapie is een gespecialiseerde vorm van manuele therapie die wordt toegepast bij zuigelingen en kinderen met een mechanische beperking van de wervelkolom. Met zeer milde mobilisatie technieken kunnen de functiestoornissen worden verholpen.

Bij deze klachten kan de kinder-manueel therapeut helpen:

  • voorkeurshouding van het hoofd (eenzijdige draaiing van het het hoofd en/of overstrekking van het lichaam)
  • klachten en/of spierspanningen van de nek, rug armen en/of benen
  • onrustig / schrikkerig
  • slecht slapen
  • overmatig huilen (meer dan 3 uren per dag)
  • vaak huilen bij aan-uitkleden
  • scheve heupstand/houding romp
  • achterblijven van de motorische ontwikkeling (vanaf 6 weken)

"Vertrouwen is de basis voor herstel"

Elaine Reitsema
Fysiotherapeut, MSc. sportfysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze Kinder-manueeltherapeut

Elaine Reitsema | Bakker Training Therapie

Elaine Reitsema

Fysiotherapeut, MSc. sportfysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Kinder-manueeltherapie

Kinder manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van manuele therapie die wordt toegepast bij zuigelingen en kinderen met een mechanische beperking van de wervelkolom. Met zeer milde mobilisatie technieken worden functiestoornissen verholpen. De therapie is anders dan manueeltherapie bij volwassenen, omdat er niet wordt gekraakt. Het onderzoek en de behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd manueel therapeut met extra scholing voor kinder manuele therapie.

Wanneer de klachten duidelijk in kaart zijn gebracht voorziet de therapeut jou van uitgebreide informatie over de afwijking, oefeningen, tips en advies.  De fysio- of manueeltherapeut zal wanneer wenselijk ook overleggen of verwijzen met/naar de kinderfysiotherapeut en/of consultatiebureau.

HCFS bij baby’s (vroeger bekend als KISS / KIDD syndroom)

Een bewegingsbeperking in de bovenste nekwerveltjes wordt HCFS (hoog cervicale functiestoornis) genoemd en kan ontstaan in de baarmoeder en tijdens de bevalling.  Het meest opvallende symptoom van HCFS is een voorkeurshouding. Door de bewegingsbeperking raken weefsels overprikkeld, waardoor een voorkeurshouding kan ontwikkelen. Hierdoor ontstaan klachten van de nek, rug, armen en/of benen kunnen ontstaan, wat zich kan uiten in onrust, slecht slapen en huilen. Een hoog cervicale functiestoornis is in slechts een paar behandelingen te verhelpen.

Op zoek naar een fysiotherapeut of praktijk voor fysiotherapie in de omgeving van Leeuwarden? Voor kinder-manueeltherapie kun je terecht op onze locatie Stiens en Hallum. Bel ons gerust voor het maken van een afspraak.

Dat is merkbaar beter

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.