“Vaak na één behandeling
al minder pijn”

Manuele therapie

Heb je last van pijn in de schouders, nek, armen of benen? Denk je geregeld: niet weer die vervelende rugpijn. Grote kans dat je gewrichten niet vrij bewegen. Hierdoor wordt bewegen moeilijk en pijnlijk. Manuele therapie kan je klachten verminderen of zelfs helemaal verhelpen. Het mooie: vaak voel je na de eerste behandeling al verbetering en minder pijn.

Manuele therapie helpt bij deze klachten

Manuele therapie draait om het beter laten bewegen van de gewrichten van armen, benen en de wervelkolom. De manueel therapeut heeft daarbij veel aandacht voor het verbeteren van je houding en het voorkomen van klachten. Ons doel is dat jij je weer vrij kunt bewegen en minder pijn hebt.

Manuele fysiotherapie helpt je bij:

  • lage rugklachten
  • nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen
  • hoge rugklachten, eventueel in combinatie met borstpijn
  • klachten aan de wervelkolom
  • klachten aan de gewrichten in armen of benen
  • hoofd- en nekpijn
  • bepaalde vormen van duizeligheid
  • kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten

"Vertrouwen is de basis voor herstel"

Elaine Reitsema
Fysiotherapeut, MSc. sportfysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze manueel therapeuten

Jillis van der Voort | Bakker Training Therapie

Jillis van der Voort

Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut
Elaine Reitsema | Bakker Training Therapie

Elaine Reitsema

Fysiotherapeut, MSc. sportfysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut
Stan Kleinhuis | Bakker Training Therapie

Stan Kleinhuis

Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Wat is manuele therapie?

Tijdens een behandeling manuele therapie beweegt de manueel therapeut de lichaamsdelen rond het gewricht op zo’n manier, dat de pijn minder zal worden. Zacht duwen of trekken aan de ledematen kan al voldoende zijn. Vaak kun je je na een eerste behandeling al beter bewegen en voel je minder pijn. Bij manuele therapie zetten we ook wel aanvullende technieken in, zoals ‘kraken’. Hierbij worden de gewrichten wat sneller bewogen. We noemen dit zo omdat tijdens het losmaken van een gewricht soms een krakend geluid te horen is. Veel mensen voelen direct na het kraken al meer bewegingsvrijheid.

Wat is het verschil met fysiotherapie?Het grootste verschil tussen fysio en manuele therapie is dat bij manuele therapie uw gewrichten gemanipuleerd mogen worden. Een manueeltherapeut is speciaal opgeleid en bevoegd om deze manipulaties toe te passen. In de volksmond worden deze manipulaties doorgaans “kraken” genoemd.
Veel cliënten die onder behandeling komen van een manueeltherapeut, krijgen therapie aan de rug of wervelkolom. Een manueeltherapeut is dan ook gespecialiseerd op dit gebied. Ook wordt er bij manuele therapie vaak gekeken naar zogenoemde “ketens”.

Een manueeltherapeut heeft geleerd hoe diverse lichaamsdelen met elkaar in verbinding staan (een keten vormen) en hoe een probleem op de ene plek ook kan leiden tot een probleem op een andere plek. Zo kan bijvoorbeeld een probleem in een enkelgewricht er ook toe leiden dat u pijn in de knie krijgt, of kan een probleem in uw wervelkolom ervoor zorgen dat uw nek vast komt te zitten.

Met manuele therapie kunnen de benodigde manipulaties van gewrichten worden ingezet om (samenhangende) problemen en klachten te verhelpen.

Bij manuele therapie in de cervicale wervelkolom bij hoofdpijn of nekpijn wordt schriftelijk toestemming aan u gevraagd door de manueel therapeut. Via deze link vind u meer informatie over manuele therapie in de cervicale wervelkolom bij hoofdpijn of nekpijn.

Ben je op zoek naar een praktijk voor manuele therapie in Friesland of nabij Leeuwarden? Dan kun je terecht op onze locaties in Stiens en Hallum. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op of maak gelijk een afspraak.

Dat is merkbaar beter

Naast dat mijn fysio goed is in zijn vak, is hij ook erg betrokken en goed in zijn communicatie. Pak dat samen met een goed gevoel voor humor en het totaalplaatje brengt een fijne ervaring met zich...

Lees verder

"Vakkennis in combinatie met humor voor mij effectief"

Jorn-Ids Heins

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.