Yoga

Een zere of stijve (onder)rug, vastzittende nek, strakke heupen, pijnlijke polsen of een schouder die je niet goed meer kunt bewegen? Of ben je op zoek naar meer rust? In ons dagelijks leven is de balans tus­sen lichaam en geest vaak verstoord. Met yoga kun je dit evenwicht herstellen. Door middel van de juiste ondersteuning, ben je in staat om je spieren los te maken en de effectiviteit van de houdingen te ervaren; zonder stress of pijn. En het fijne: iedereen kan het. Je hoeft niet geoefend te zijn of ervaring te hebben. Wil je een soepeler lichaam krijgen? Ben je op zoek naar ontspanning en balans? Dan is yin yoga misschien wat voor jou.

Yoga bij Bakker Training Therapie

Er zijn verschillende soorten yoga. In het algemeen kun je zeggen dat alle vormen iets kunnen betekenen voor zowel lichaam als geest. Bij Bakker Training Therapie bieden we yin yoga aan: een rustige vorm van yoga die je even terug naar jezelf brengt. Yin yoga is heel geschikt voor mensen met een zittend beroep maar ook wanneer je gewoon beter in je vel wilt zitten.

Dit is wat yoga voor je kan doen:

  • helpt je ontspannen
  • geeft je meer energie
  • vergroot je flexibiliteit
  • versterkt en versoepelt je spieren
  • verbetert je lichaamshouding
  • versterkt je botten
  • verlaagt je bloeddruk
  • maakt je rug sterker
  • verbetert je bloedcirculatie
  • verbetert je zuurstofopname

"Ontspan en leer luisteren naar je lijf"

Eefje Steenbrink
Yoga docente

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze yogadocent

Eefje Steenbrink

Yoga docente

Zo werkt yin yoga

Yin yoga is een milde vorm van yoga waarbij je de spieren loslaat in plaats van ze aan te spannen. Bij de ontspanning van de spieren wordt het bindweefsel gestimuleerd waar veel fasciaweefsel zit. Fascia is een weefsel dat als een soort web door je hele lichaam loopt. Is deze goed gehydrateerd, dan voel je je soepeler en beter. Wanneer je uit een houding komt, kan het dan zijn dat je een tinteling voelt. Dit is de energie die dan weer gaat stromen.

Tijdens een yin yoga-les leer je omgaan met pijntjes die komen en gaan en je leert waar je eigen grenzen liggen. De kunst is om deze op te zoeken, maar er niet overheen te gaan. De buikademhaling die wordt toegepast in de yin yoga heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel. Dat zorgt ervoor dat je ademhaling en bloeddruk lager worden. Daarnaast stimuleer je de dieper liggende organen. Je kunt er zelfs je spijsvertering positief mee beïnvloeden. Yin yoga heeft effect op je hele zijn. Je voelt je mentaal sterker, je lichaam wordt soepeler en je geest vrijer.

Waar komt yoga vandaan?

Het woord ‘yoga’ komt van het Sanskriet woord Yuj, dat ‘verbinding’ betekent; de verbinding tussen lichaam en geest. Yoga is naast een filosofie ook een leefwijze en oefenmethode. Alles draait hierbij om het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan. Om het vinden van balans tussen zaken die tegengesteld lijken te zijn. In de westerse wereld gaat yoga vooral om oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. Door yoga leer je als het ware te luisteren naar je eigen li­chaam.

Dat is merkbaar beter

"Verwondert.. en voelt goed!"

Gesina Zijlstra

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.