Verminder de pijn met
een gezonde voetstand.’

ICB-zolen

Vaak kniepijn of lage rugpijn? Dit kan komen door een verkeerde stand van je voet(en). ICB-correctiezolen helpen je bij het verminderen van deze klachten. De ICB-zool is een therapeutische inlegzool in je schoen, die zorgt voor een ‘gezonde’ voetstand. Zo vangt je voet de krachten die erop terechtkomen het beste op, en zul je minder pijn ervaren.

ICB-zolen helpen bij deze klachten

Het dragen van een ICB-correctiezool helpt bij een afwijkende voetstand en/of een minder goede houding en stand van knie, bekken en rug. Een ICB-correctiezool verandert namelijk de stand van je voet zodat deze in een betere lijn komt met knie, heup, bekken en wervelkolom. Door het dragen van ICB-zolen zullen je pijnklachten op den duur verminderen.

Correctieolen kunnen helpen bij:

  • Achilles tendinitis
  • Hallux valgus
  • Kniepijn
  • Lage rugpijn
  • Heupklachten
  • Osgood-Schlatter
  • Fasciitis plantaris

"Samen zorg besteden aan een gezond leven"

Jillis van der Voort
Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze ICB-zool specialist

Jillis van der Voort | Bakker Training Therapie

Jillis van der Voort

Fysiotherapeut & MSc. manueeltherapeut

Zo werkt het aanmeten van een ICB-zool

De fysiotherapeut onderzoekt eerst de stand en beweeglijkheid van je voeten, knieën, heupen, bekken en wervelkolom. Samen bepalen jullie welke vorm ICB-zool het beste past. En of er extra verhogingen of wigjes toegevoegd moeten worden. Dan wordt de zool verwarmd totdat hij vervormbaar is. Daarna wordt hij in de schoen geplaatst en doe je deze aan. De fysiotherapeut steunt en stuurt daarbij de voet in de juiste positie. De ICB-correctiezool wordt dan weer stevig in de corrigerende stand. Dit duurt ongeveer 30 tot 40 seconden, dan is de andere voet aan de beurt. In het begin voelt de ICB-zool vaak aan als een ‘knikker’ in de schoen, dat went vanzelf.

Verschil met een ‘gewone’ steunzool

Bij een gewone steunzool wordt de voet in zijn eigen – en vaak niet optimale stand – door een aangepaste zool ondersteund. Bij een ICB-correctiezool wordt de stand van de voet veranderd, zodat er een betere uitlijning van voet, knie, bekken en wervelkolom ontstaat.

Kosten en vergoeding correctiezolen

ICB-correctiezooltjes gaan meerdere jaren mee en kunnen zo’n zes keer opnieuw gemodelleerd worden. De materiaalkosten van ICB-zolen zijn €95,00 en voor het aanmeten wordt een reguliere behandeling gerekend. Deze wordt meestal vergoed door de aanvullende verzekering. Bij sommige verzekeraars geldt dat ook voor de materiaalkosten.

Het kan zijn dat ICB-zolen niet geschikt zijn voor jou. In dat geval zal de fysiotherapeut je doorverwijzen naar een podotherapeut of podoloog.

Dat is merkbaar beter

"Door juist aangemeten ICB zolen weer in evenwicht"

D. de Wit

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.