Ouderen en beweging

Gezond en fit ouder worden willen we natuurlijk allemaal. Regelmatig bewegen kan de gevolgen van het verouderingsproces vertragen en vitaliteit stimuleren.  Als fitte oudere kun je langer zelfredzaam blijven en blijven meedoen in de maatschappij. Ook voor 65-plussers zijn er Beweegrichtlijnen om hier aan bij te dragen: 

  • Per week 150 minuten matig intensief bewegen, verspreid over de week.
  • Twee keer per week spier- en bot versterkende oefeningen gecombineerd met balansoefeningen. 

Voorbeelden van matig intensieve inspanning zijn stevig wandelen, fietsen of zwemmen. Hierbij gaan de hartslag en ademhaling omhoog, maar praten is nog mogelijk. Voorbeelden van bot- en spierversterkende oefeningen zijn fitness, pilates, maar ook zijn er veel oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Het is belangrijk om de beweegactiviteiten te verspreiden over verschillende dagen en niet lang achter elkaar stil te zitten. Bron: Kenniscentrum sport & bewegen

Wij bieden verschillende mogelijkheden aan voor ouderen als het gaat om bewegen, valpreventie en balans. Klik op onderstaande onderwerpen voor meer informatie. Voor individueel en gericht advies neem gerust contact op voor het maken van een afspraak.

Medische fitness (Gezondheidscentrum Stiens en Bewegingscentrum Hallum)

Valpreventietraining (individueel onder begeleiding van een fysiotherapeut of in groepsverband zoals In Balans, Mobyl op Moadei, Beweegcafé)

Beweegrichtlijnen voor 65 plussers (informatie cijfers, filmpjes, voorbeelden van activiteiten)

Fit en sterk waaier (oefeningen voor thuis)

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.