Shiatsumassage

Graag wil ik me aan u voorstellen. Mijn naam is Marjan Tromp, shiatsu masseur, verbonden aan de praktijk van Bakker Training Therapie. Vanaf 2012 heb ik al veel mensen mogen masseren zowel in de lokatie van Bakker Training Therapie als in mijn praktijk in Britsum. Naast mijn praktijk werk ik ook als verpleegkundige.

Wat is Zen shiatsu?
Shiatsu is van oorsprong een Oosterse therapievorm. In de Japanse taal betekent shi vinger en atsu druk.Tijdens een behandeling oefent de shiatsumasseur of -therapeut met zijn hand, duim en/of vinger(s) druk uit op de huid en daarmee op de onderliggende weefsels en cellen van de patiënt. Ook strekkingen en rotaties zijn onderdeel van de massage.

Door een shiatsubehandeling wordt het zelfhelendvermogen van je lichaam gestimuleerd en versterkt. De flow van de energie  binnen de energiebanen (=meridianen) wordt verbeterd. Shiatsu is een natuurgeneeskundige therapie waarbij op holistische  wijze naar de mens wordt gekeken: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel.

Zen Shiatsu werkt stimulerend, helend en preventief.
Shiatsu vergroot je weerstand en het natuurlijke herstelvermogen van je lichaam en geest. Shiatsu maakt de energiestromen in je lichaam weer vloeiend. De organen (hart, longen, nieren, milt, maag, etc.) werken daardoor beter samen. De effecten zijn vaak: een betere nachtrust, rustiger en geconcentreerder werken, betere sportprestaties, minder spanning, een minder geblokkeerde of juist stevigere stoelgang. Shiatsu is geschikt voor alle leeftijden.

Zen Shiatsu: basisbehandeling
Tijdens een shiatsu behandeling worden nek, schouders, rug, benen, armen, hoofd, borstkas en buik behandeld. Tijdens de behandeling oefen ik druk uit op veel punten en zorg daardoor voor een betere flow van de energie door de energiebanen van jouw lichaam. De punten van de basisbehandeling hebben effect op organen, spieren, zenuwen, bloedvaten, het spijsverteringsstelsel, hersengebieden en luchtwegen. Naast de fysieke aspecten van het lichaam, heeft shiatsu  ook een uitwerking op de psyche. Een behandeling biedt je ontspanning en versterkt het je lichaam en geest. In een behandeling worden nek en schouders altijd  behandeld: een soepele nek en losse schouders kunnen zorgen  voor minder hoofdpijn en beter kunnen concentreren.

Shiatsu: 
Na één of meerdere shiatsu basisbehandelingen blijkt vaak dat een breed scala aan klachten afneemt. De aard en de duur van jouw klachten en de  fitheid van jouw lichaam beïnvloeden het tempo van vermindering van de klachten. Er zijn ook klachten die hardnekkiger of specifieker zijn en een meer gerichte aanpak  vereisen. Nek, schouder, rug klachten, psychische klachten zijn veel voorkomende klachten die door toepassing van shiatsu kunnen worden verminderd. 

Shiatsu:  therapie
Ervaringen in je leven, zowel leuke als minder leuke worden door je lichaam opgeslagen. Shiatsu  Therapie is een behandeling die je kan helpen oude, veelal minder leuke ervaringen los te laten zodat je vrijer, prettiger en blijer door het leven kunt gaan. Ervaar je onderwerpen in je leven waar je niet bij kunt, volg je therapie bij een psycholoog of psychotherapeut, dan kan shiatsu een mooie aanvulling zijn. Veel mensen hebben er al nut bij gehad.  Je bent beter in staat bij je gevoel te komen door meer lichaams bewustzijn. Het hebben van meer lichaamsbewustzijn kan helpen bij het voorkomen van valincidenten.

Shiatsu helpt oude indrukken te verwerken of los te laten
Naast het vloeiender laten stromen van de energie kan een shiatsubehandeling ook andere effecten hebben. Vaak zijn in het lichaam emotionele indrukken en ervaringen “vastgezet” op een bepaalde plek of de klachten zijn gekoppeld aan een bepaald orgaan. Shiatsu  kan oude ervaringen losweken en in beweging brengen waardoor je vrijer in het leven komt te staan.

Zen Shiatsu ervaren?
Neem contact op met de Front-Office van Bakker Training Therapie. Ook is het mogelijk om rechtstreeks met mij contact op te nemen om te zien wat shiatsu voor je kan betekenen.

Oorsprong shiatsu
De wortels van deze zeer oude geneeswijze liggen in het “oude” China. De behandelmethode is later verder ontwikkeld in Japan door Tokujiro Namikoshi. Hij bracht de Shiatsu methode tot een hoog medisch niveau. Shiatsu is door het Ministerie van Volksgezondheid van Japan officieel erkend als therapie. Ook in Nederland ontdekken steeds meer mensen de voordelen van shiatsu bij gezondheidsklachten of men komt één maal per 4 a 6 weken voor een preventieve  onderhoudsbehandeling.

Massage bij kanker
Naast shiatsu geef ik ook Massage bij Kanker. Massage helpt het contact met en het vertrouwen in je lichaam te herstellen. Massage geeft geen genezing, maar kan de kwaliteit van leven verbeteren. Massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, isolatie, stress en depressie verminderen.

Als je kanker hebt kom je in de medische molen terecht en wordt je heel veel aangeraakt, vaak op een minder prettige manier. Massage geeft ontspanning, even een moment van volledige overgave aan een zachte aanraking. Dat geeft energie, beter slapen en vermoeidheid kan afnemen. Massage bij kanker ontspant het lichaam en ondersteunt het herstel.

Welkom!

Kijk ook eens op de pagina over Shiatsumassage of op https://massagebritsum.nl/

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.