Wolkom Jitze & Anne

Graag stellen wij aan jullie voor: Jitze Krol en Anne Van Bruggen. Jitze heb je misschien al gezien. Hij is sinds september werkzaam bij ons als algemeen fysiotherapeut op onze locaties in Stiens en Hallum. Anne Van Bruggen start in het nieuwe jaar op 9 januari bij ons als oefentherapeut Mensendieck. Ze stellen zich graag aan jullie voor.

Jitze Krol

Mijn naam is Jitze Krol, woon in Dokkum en ik ben drieëntwintig jaar oud. Tijdens mijn middelbare school carrière wist ik nog niet goed wat ik wilde worden. Op de HAVO ben ik naar een open dag geweest voor de opleiding tot Fysiotherapeut. Daarna was ik direct verkocht en heb ik me aangemeld. Op de opleiding ben ik er achter gekomen dat de ouderen doelgroep mijn ding is. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om een oudere te kunnen helpen bij zijn of haar hulpvraag. Van de vitale- tot de kwetsbare oudere. Cliënten kunnen bij mij terecht voor oefentherapie, revalidatie en advies. In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke sporter, ik mag graag korfballen, hardlopen en fitnessen.

Graag geef ik aan cliënten mee om zo lang als het kan regelmatig te blijven bewegen!     

Jitze Krol, fysiotherapeut

Anne van Bruggen

Ah goeie! Ik ben Anne van Bruggen en ga per 9 januari 2023 samenwerken met Bakker Training Therapie als Oefentherapeute Mensendieck. Ik woon in Buitenpost met mijn man en zoontje van 2,5
jaar. Na 10 jaar een praktijk in Wehe-den Hoorn in Groningen te hebben gehad is het tijd voor een
nieuwe uitdaging, dichter bij huis.
Ik ben opgegroeid in een gezin met een moeder in de zorg en een vader in het onderwijs. Beide
werkvelden trokken me aan. Ik maakte van dichtbij mee wat lichamelijke en mentale klachten met
iemand doen en hoe therapie kan bijdragen aan herstel. Als Oefentherapeut kan ik beide
combineren en begeleid ik mensen om de regie van eigen gezondheid weer meer in de hand te
krijgen, bewuster te bewegen en gezonder te leven.
Op de opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam ging er een
wereld voor mij open. Als een beetje verlegen pubermeid kwam ik in een lokaal met zeker twee
volledige spiegelwanden en werd met mijn medeleerlingen gewezen op onze zithouding in de les.
Gelijk leerde ik de basisprincipes van ons beroep, zelf zien, zelf voelen, zelf doen. Van een in elkaar
gezakte puber leerde ik hoe ik zelf dit kon aanpassen door zelf te veranderen naar een actieve
houding, hierbij voelen wat er in je lijf gebeurt en kijken wat dit met je doet.
Of het nu de kleine dingen zijn zoals opstaan van een stoel, de was ophangen of weer een lange
wandeling kunnen maken tot weer kunnen deelnemen aan dingen die voor u belangrijk zijn, dat is
waar ik het verschil wil maken.
Buiten met mijn man en zoontje samen bezig zijn, muziek, zingen en dansen geven mij veel energie.
Naast Oefentherapeut ben ik ook RGM practitioner. De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een
vrolijke, gestructureerde en multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en
muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere
hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) het
een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.
Het komende jaar wil ik mij verder gaan verdiepen in de Chronische pijnklachten. Ik zoek graag
samen met u naar een passende behandeling en begeleiding om u beter te laten bewegen en
gezonder te leven.

U kunt bij mij terecht met:
– KLACHTEN AAN BEKKEN, RUG, NEK, HEUP, KNIE-ENKEL-VOET, ARM-SCHOUDER, POLS
– ARTROSE
– MULTIPLE SCLEROSE (MS)
– HOOFDPIJN
– HOUDINGSKLACHTEN (OOK BIJ JEUGDIGEN)
– STIJFHEID EN KLACHTEN DOOR HET OUDER WORDEN
– KLACHTEN AAN BEKKEN EN/OF RUG TIJDENS DE ZWANGERSCHAP
– SCOLIOSE
– ADEMHALINGSKLACHTEN (HYPERVENTILATIE)

Anne Van Bruggen, oefentherapeut Mensendieck

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.