Zorgverzekering 2024

Past je zorgverzekering nog steeds bij jou?

Alle zorgverzekeraars hebben inmiddels de premies voor het komende jaar bekendgemaakt. Passen de dekking en voorwaarden van de nieuwe polis nog steeds bij je zorgbehoeften? Het is de moeite waard om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Van alle mensen die kiezen voor een aanvullende verzekering, doet meer dan 55% dat vanwege fysiotherapie. Dat fysiotherapie een toegevoegde waarde heeft bij een scala aan klachten, blessures, slijtage van gewrichten en chronische aandoeningen, dat is inmiddels bekend.

Contracten met zorgverzekeraars 2024
Jaarlijks ontvangen wij van zorgverzekeraars overeenkomsten die wij vervolgens beoordelen op inhoud. Wellicht heb je meegekregen dat de tarieven voor fysiotherapie al jaren achterblijven, terwijl de eisen waaraan voldaan moet worden steeds hoger worden. Gezien de huidige inflatie en de enorme kosten stijgingen in de markt heeft de Nederlands Zorgautoriteit (NZa) zorgverzekeraars opgeroepen hiermee rekening te houden. Wij zien dit helaas niet terug in het contractvoorstel van zorgverzekering Caresq (Aevitae EUcare). Daarom hebben wij besloten om voor 2024 met de zorgverzekeraar Caresq (Aevitae EUcare) geen overeenkomst af te sluiten.

Mocht je wel verzekerd zijn bij een zorgverzekering waar wij geen contract mee hebben, dan ben je ook nog steeds welkom bij ons voor de zorg zoals je van ons gewend bent. Je ontvangt na de afspraak een factuur van ons. Deze factuur dien je aan ons te betalen en kun je vervolgens zelf indienen bij de zorgverzekeraar om afhankelijk van je pakket een deel van de kosten vergoed te krijgen. Het kan zijn dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. De hoogte van dit bedrag kun je navragen bij je zorgverzekeraar.

Je hebt tot 31 december 2023 de tijd om je (aanvullende) zorgverzekering te wijzigen.

1. Hoeveel behandelingen per jaar denk je nodig te hebben?

2. Wat kost een aanvullende verzekering per maand?

3. Wat moet je eventueel zelf bij betalen?

Vind de hele lijst met fysiotherapie vergoedingen en bijbehorende premie’s per verzekeraar op:

Zorgverzekering vergelijken voor 2024? | ZorgVerzekeringWijzer

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.