Thuiszorgtherapie

Ouderen, chronisch zieken en andere kwetsbare groepen: steeds meer mensen hebben hulp en zorg nodig. Het prettigste is om dit in de eigen thuissituatie aan te bieden. Met thuiszorgtherapie willen we je op een verantwoorde manier in je eigen leefomgeving laten functioneren. Zelfredzaamheid en een veilige woonsituatie staan daarbij voorop.

Waar kies je voor thuiszorgtherapie

Wij richten ons met fysiotherapie aan huis op thuiswonende (kwetsbare) ouderen, chronisch zieken, terminale patiënten en mantelzorgers. Onze zorgverlening stemmen we zoveel mogelijk af met de huisarts, wijkverpleegkundigen, wijkverzorgenden en ergotherapeut. Goed om te weten: voor het inschakelen van een oefentherapeut in de thuiszorg hoef je geen specifieke stoornis te hebben.

Thuiszorgtherapie kunnen we inzetten bij:

  • Mobiliteitsbeperkingen
  • Individuele (gerichte) valpreventie
  • Aanpassingen in de woonomgeving
  • Ondersteuning van de mantelzorger
  • Begeleiding van terminale cliënten
  • Na ontslag uit het ziekenhuis

Op zoek naar een doelgerichte therapie voor uw pijnklacht? Vraag naar onze mogelijkheden.

Maak een afspraak

Onze thuiszorgtherapie fysiotherapeuten

Aagje Duinstra | Bakker Training Therapie

Aagje Duinstra

Fysiotherapeut

Zo kunnen we thuiszorgtherapie inzetten

Moeite met bewegingen zoals gaan zitten, (op)staan en (trap)lopen? Misschien kom je lastig uit bed of uit je favoriete stoel? Beperkingen in je mobiliteit kunnen ‘normaal’ bewegen moeilijk maken. Datzelfde geldt voor een verslechterde conditie en toenemende spierzwakte. Thuiszorgtherapie, zoals fysiotherapie aan ouderen, helpt je deze klachten te verminderen. Wij bieden fysio aan zorginstellingen, ouderen, bejaarden en mindervaliden. Ook fysiotherapie voor verstandelijk gehandicapten is mogelijk.

Ondersteuning in de woonomgeving

Wij bieden ook ondersteuning bij aanpassingen in de woonomgeving. Of aan mantelzorgers wanneer de zorg te zwaar dreigt te worden. Voorbeelden hiervan zijn: hulp in de begeleiding van terminale patiënten, het geven van houdingsadviezen voor de juiste lig- en zithouding en advies over hulpmiddelen en transfers (bijvoorbeeld van rolstoel naar toilet). Maar ook ontspannings- en ademtherapie kunnen onderdeel zijn van fysio op locatie.

Ook na ontslag uit het ziekenhuis kunnen wij iets voor je betekenen. Denk hierbij aan: controle op de veiligheid, leefomgeving, mobiliteit en de voortzetting van de behandeling (fysiotherapie) vanuit het ziekenhuis en/of het begeleiden van je herstel.

Valpreventie

Bang om te vallen en beweeg je daardoor steeds minder? Dan heb je juist meer kans om te vallen. Een valpreventietraining helpt je bij het veiliger kunnen bewegen. Ook wanneer je vaak valt of gevallen bent, kan valpreventie de uitkomst zijn. Heb je geen of niet de juiste loophulpmiddelen, durf je de trap niet meer op of ben je wankel ter been? Wij ondersteunen je graag.

Thuiszorgtherapie valt onder dezelfde vergoeding bij de zorgverzekeraars als de reguliere therapie.

Dat is merkbaar beter

"Erg fijn dat de therapeut bij mij thuis kan komen als je niet mobiel bent"

S. Kindermann

En lekker dichtbij

Bakker Training Therapie
vind je in Stiens en Hallum

Bakker Training Therapie staat voor je klaar, voor iedereen is er een passende therapie. Want fysiotherapie helpt, je wordt merkbaar beter. Dus heb je fysieke klachten? Blijf er niet mee rondlopen en maak gelijk een afspraak.